Hotell Arkitektur

 

Världens främsta designers konvergerade på Shangri-La Sydney den här veckan för att prata om hotelldesign.

Här är de fem största trenderna som att slå under de kommande fem åren:

1. Mobil
Husvagnar är för grå nomader och zigenare rätt? Fel. Husvagnar är nästa våg på hotellet-stil. Tänk även flygande hotell, flytande hotell “skida” och blimps som är utrustade för boende syfte. Kryssningsfartyg kommer att drabba en helt ny högt när det gäller hur de är utformade. I stället för den gammaldags “flytande RSL”, kommer kryssningsfartyg häng 5-stjärniga hotell.

2. Modulär
Prefabricerade hotell som är trucked i och monteras på plats kommer att dyka upp mer och mer. Flytta med konsumenternas efterfrågan på festivaler och evenemang, säsonger i snöiga / soliga områden och de förändrade behoven på marknaden när det gäller affärer boende (dvs. som en interimistisk åtgärd tills permanenta hotell är byggda för att tillgodose stora kongressutrymmen eller sportevenemang) kommer pre-fab hotell blir allt vanligare.

3. Ljus visar
Redan oerhört populärt i Kina, förväntar sig att se mer ljus visar – oavsett om de är 3D-avbildas på hotell fasader eller över vatten Macao och Vegas-stil extravaganzas, den “teater ljus” kommer att bli en designdrawcard.

4. Brand samarbeten
En Ferrari, Bugatti eller Aston Martin hotell? Cross-referentiella konstruktioner där egenskaperna hos en känd varumärken kommer att översättas till boende och dess inredning dyker upp i Dubai och kommer att visas mer och mer som en delmängd av “varumärke samlare” konsumenter jaga lyxmärken.

5. Pod och små hotell
Citizen M startade det hela i den svala design utrymme, Japan har gjort det för alltid och Little National Hotel i Canberra refererar till denna typ av boende med det blygstora rum som ligger ovanför en parkeringsplats. Små, prisvärda och med blomstrande gemensamma utrymmen, dessa hotell erbjuder ett alternativ för affärsresenärer som vill ha en snabb lösning.