Österrike bör alltid vara på din resa lista

Det finns många underrated turistmål i världen och en översta bland dem är Österrike. Denna tysktalande nation i Centraleuropa är rikt på historia, vackra platser, kultur, traditioner och många aktiviteter som är unika för området. Förutom sin granne Schweiz är det vintersport huvudstad i Europa. Det har många historiska städer och byar och du kan vandra över hela landet samtidigt som i hisnande landskap i Alperna. Här listar vi de måste besöka platser i Österrike.

Melk Abbey
En av de mest kända klostren i världen och ligger högt uppe på en klippa med utsikt över det lugna vattnet i Donau. Det var slottet Leopold II innan den gavs till munkarna, den senare omvandla platsen till en av lugn och lärande i 1089. Det är utan tvekan en av de mest imponerande bedrifter av barockens arkitektur.

Statsoperan i Wien
Ett arkitektoniskt underverk som ligger i mitten av landets huvudstad, är det utan tvekan en av de mest hyllade operahusen genom tiderna. Orkestern är en av de bästa i världen. Var vittne till en fantastisk prestation av opera eller balett både klassiska och moderna.

Seefeld, Tirol
Seefeld var hem till vinter-OS två gånger och är en viktig längdskidåkning center som är lämplig för både nybörjare och erfarna skidåkare. Det ligger på en spektakulär naturreservat och är en fantastisk plats både för vandring och avkoppling. Det erbjuder en lyxig exklusivt boende samt.

Hohensalzburg Slott
Denna magnifika Salzburg slott är ett av de största och mest välbevarade medeltida slott i Europa. Strategiskt beläget på toppen av Festungsbergmountain, den mäktiga fästningen tornar upp sig över staden Salzburg, andas liv i sin magnifika skyline. Detta slott hus “Salzburg Bull”, ett organ med mer än två hundra pipor. En verkligt fantastisk bit av medeltida arkitektur, är ett av de största turistattraktionerna i Austri representativ för hjärtat av Salzburg Hohensalzburg Slott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *